(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se
Way2Grow

Blogg

Teamets 7 budord

Teamets 7 budord

Ett bra team kan göra allt. Ett dåligt team kan förstöra allt.
Organisationens resultat står och faller med den rådande kulturen, ledarskapet, de attityder som tillåts och de ansträngningar som görs/inte görs. Det är stor skillnad på resultat i organisationer där man valt att satsar på ledarskapet och utveckling av teamen och de organisationer som inte förstått.

läs mer
Framgångsrikt ledarskap

Framgångsrikt ledarskap

För en tid sedan hade jag möjligheten att ha en dialog med en framgångsrik ledare från Syd Afrika inom eventbranschen på en gemensam aktivitet som vi virtuellt närvarade på. Vi diskuterade om framtidens framgångsrika ledarskap och vad som kommer göra det så lyckat....

läs mer
6 misstag du inte får göra som ledare

6 misstag du inte får göra som ledare

6 misstag du inte får göra som ledare Precis som det är viktigt att veta vad man ska göra så är det viktigt att undvika att göra vissa saker. 1. Oförmåga att organisera: Effektivt ledarskap kräver förmåga att organisera och se vissa detaljer. Det finns få bra ledare...

läs mer
5 tydliga ansvarsområden för dig som VD

5 tydliga ansvarsområden för dig som VD

Dessa 5 områden anser jag vara av storvikt att du som VD har ett stort ansvar omkring.
Som Exekutive coach jobbar jag både individuellt och med ledningsgrupper för att tillsammans få ut det maximala av gruppen som sådan och vara ett externt bollplank som inte behöver ta ställning till interna dolda agendor utan kan vara ett rakt bollplank för bästa utvecklingen.

läs mer
Behöver Ledare utvecklas?

Behöver Ledare utvecklas?

Om du idag är beslutsfattare – och eller jobbar inom HR och vill få ut det bästa för alla i organisationen och inte minst att få en önskad avkastning på investerat belopp och överväger ledarskapscoaching så kanske något av nedanstående stämmer in hos er?

läs mer
Hur kan en Affärscoach hjälpa din verksamhet

Hur kan en Affärscoach hjälpa din verksamhet

Har jobbat med flera organisationer och företagare och själv ägare av ett företag så kan jag säga att många ledare och företagare kan ibland känna sig ensamma i sina beslut och vem man kan anförtro sig till. Du kan vara omgiven av medarbetare och andra företagare likväl som familjen hemma men allt kan man inte och vill kanske inte bolla med alla när det kommer till utmaningar, problem, hinder och möjligheter.

läs mer
Vad är uppdraget för din Ledningsgrupp?

Vad är uppdraget för din Ledningsgrupp?

Tips på vad som skapar en effektiv ledningsgrupp

Tydliga spelregler. Alla i ledningsgruppen vet syftet med att de är där. Kan låta banalt men långt ifrån alla ledningsgrupper vet sitt varför.

Tydlig strategisk agenda (som skickas ut i god tid innan mötet för förberedelser) och gå ifrån det operativa och direkt avrapporterande.
Att medlemmarna i ledningsgruppen är samspelta och vet både individuella styrkor och gruppens styrkor. (lika så vad de behöver stärka upp)
Tydliga uppgifter och leveranser med gemensamma mål och agendor så att det inte går ut på att hålla sin egen rygg fri. En ledningsgrupp ska verkligen vara laget före jaget. (tillsammans är man alltid starkare- och tydligare)
Utveckla ledningsgruppen både individuellt samt på gruppnivå. En öppen och engagerad ledningsgrupp med gemensam agenda och riktning är guld värt för organisationen/företaget/aktieägarna/medarbetarna och kunden.  

läs mer
Bonden och hans Åsna. En fabel i tiden.

Bonden och hans Åsna. En fabel i tiden.

Bonden och hans åsna.
En dag föll bondens åsna ner i en brunn. Djuret Skrek högt i timmar och bonden försökte räkna ut ett sätt att få upp sin åsna. Han kom slutligen fram till att det förmodligen var omöjligt och att djuret var gammalt och brunnen var redan torrlagd och han såg inte hur han skulle kunna få upp åsnan vid liv och om det var värt att riskera än mer trauma för djuret, vilket han kom fram till att det inte var.

läs mer
Share This