(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Tid för reflektion

Året är snart slut och För mig innebär det att börja summera året som varit och så även blicka framåt och sätta mål för kommande år. Sedan några år tillbaka så har jag också satt ledord för vad jag vill ska genomsyra året som ett ord och för 2020 så skrev jag ner etablering. I mycket av det jag gjort så har jag haft det ordet i bakhuvudet och i de beslut jag har fattat men i år så blev året så mycket mer annorlunda för mig än vad jag såg framför mig innan året började och säkerligen för de flesta av er som läser detta också.

Jag kan inte påstå att jag hundra procent kan bocka av det.
För mig handlade det mycket om att satsa på mitt företagande och bygga plattformen vilket också var att skapa mer synlighet för varumärket och att det skulle bli etablerat och mer vedertaget att känna till. Känner inte att jag är i mål med detta fullt ut och viktigt att också visa att även om jag uppnått så mycket i år så nådde jag inte ända fram när det gäller målet för ordet etablering som jag valde.
Har reflekterat en del över detta nu och ska försöka att sammanfatta det lite kort här. Jag tror att ett misstag som jag gjorde vilket nu visar sig när jag tänker tillbaka är att jag la in för många parametrar utifrån yttre påverkan och där jag fullt ut inte själv kan påverka. En nyttig lärdom och något för mig som jag tagit med för kommande års ord. (lite lustigt då jag i coachingen med mina kunder är så noga med detta så blev det för mig själv lite som ”skomakarensbarn” men så nyttigt att fånga upp och syna för mig likväl som för de jag coachar med sina mål/ord som de valt för året)
Vill också med denna blogg visa på att när man inte klarat något fullt ut så behöver inte det betyda att det är ett misslyckande. Se det som en lärdom och det första är att faktiskt våga erkänna för sig själv. Kallas också för självledarskap.

Jag har nu när jag gett mig själv tiden att reflektera över detta tagit flera lärdomar, en av dem som jag nämnde här ovan, om att fokusera på det jag själv kan påverka vilket inte betyder att göra allt själv utan sätta ordet och framförallt handlingen utifrån det jag själv kan påverka.
På frågan som jag ställde hur jag vet att jag är etablerad så la jag in yttre saker som jag inte kunde påverka och absolut inte 2020 som jag hade utformat vad som skulle uppnås.
Med det sagt så har ordet ändå tagit mig en bra bit på vägen och varit en ledstjärna för året som nu är på väg att slutföras Detta år var inte heller ett lätt år för många företagare och jag är glad och stolt över det jag ändå har åstadkommit med mitt företag och de jag har fått förmånen att få samarbeta med under året. Jag har också fått kvitto på att flera följt mig och gjort sig till känna genom året kontakt, nya kunder, nya samarbetspartners för att nämna några vilket visat att det jag ändå lagt mycket tid på inom området etablering gett en del positiva resultat.

Nu går vi mot nytt år och jag har landat i att mitt ledord för det kommande året är Utveckling. Jag kommer tillbaka till utveckling ganska ofta i både extern kommunikation och också som egna tankar för den egna utvecklingen och bolagets utveckling.
Det ska vara fokus för det kommande året och det är något jag till 100% kan styra över själv.

jag ska absolut utmana mig själv både för målet för bolaget likväl som för målet för mig själv då utveckling för mig är att stå vid rodret och navigera ut på hav som inte är så kända för det är där som mycket av utvecklingen kommer att ske både för mig och för mitt fortsatta företagande. Jag kommer därav också ha nytta av en av mina värdeord i detta som är mod.

Jag är minst sagt taggad och stänger faktiskt de flesta av mina mål för 2020 som klarade och ville visa på att använda det som man inte klarade som tändvätska och lärdom för framtiden.

Nu går jag på ledighet och ska njuta.
Vad är ditt ord för 2021?

#ledord #godjul #2021 #reflektion #coaching

Share This