(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Organisationens resultat står och faller med den rådande kulturen, ledarskapet, de attityder som tillåts och de ansträngningar som görs/inte görs. Det är stor skillnad på resultat i organisationer där man valt att satsar på ledarskapet och utveckling av teamen och de organisationer som inte förstått.

Ett bra team kan göra allt. Ett dåligt team kan förstöra allt.

Tänk på att när ni byter ledare eller teammedlemmar så är det en helt ny sammansättning och ni börjar så gott som om, se det som en möjlighet. Ledaren är en viktig kugge i teambygget så även om alla medarbetare har stort eget ansvar så behöver ledaren behärska att utläsa terrängen på kartan.
(Bok tips: Läs Susan Wheelans böcker inom området team och teamutveckling)

Teamets 7 budord:

1. Laget före jaget. Ibland är du stjärnan och ibland hjälper du stjärnan. Lag insatsen är det viktigaste kolla bara på lagidrott och vilka som lyckas bäst och åk inte snålskjuts så andra får göra ditt jobb.

2. Om du vill göra och vara riktigt bra måste du arbeta lika hårt för att vara en bra teammedlem som du gör för att enskilt göra ditt bästa. När alla jobbar hårt för att bli en bra teammedlem så blir alla bättre.

3. Tre saker du varje dag äger kontrollen över är din attityd, din insats och dina handlingar för att vara en bra lagkamrat.

4. En person kan inte bilda ett team men en person kan förstöra ett team. Ha rätt attityd och var hjälpsam, säg ifrån om någon förstör för teamet och eller försöker ta äran från något som teamet tillsammans har gjort. Det är inte vem som gör det viktigaste, allas bidrag är viktig och ger bäst resultat.

5. I mogna team finns inga negativa sub-grupper och alla har samma värde.  Var inkluderande, bjud in.

6. Team vinner alla dagar i veckan över talang där det inte finns ett team bakom.

7. Gå in som ett team och gå ut som ett team. Ha rätt mindset. Ingen ska sko sig på någon annan

Varje dag behövs detta göras och det börjar med ett;  ”god morgon” och det avslutas bäst med;
”bra jobbat idag och ha en fin kväll/vi syns i morgon”.  Kan du inte kosta på dig det och andra ska anpassa sig till din kassa attityd då är du självisk. Har du dåligt morgonhumör så kan du ändå säga god morgon, så svårt är det inte, eller? Vi ska ha förståelse för varandra men inte förstöra för varandra. Vad kan du som medarbetare göra idag för att utveckla teamet? Vi har alla ett eget ansvar i resultatet.

Way2Grow er samarbetspartner och expert på Ledarskaps och grupp utveckling. Vi arbetar både lokalt och globalt med fokus på att bygga organisationer och företag med ledare och team i världsklass.

#teamwork #grupputveckling #ledarskapsutveckling #budord

Share This