(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Få bestående resultat, börja med en kick off

Varför har många företag kick off?
Det innehåller oftast möjligheten för kollegor att träffa varandra då många jobbar på olika orter eller under andra förhållanden och inte bakom företagets väggar. Det är också för att ge en riktning vart företaget är på väg och visa hur det har gått hitintills. Det är också vanligt att göra övningar för sammanhållningen och många kick offer brukar avslutas med god middag och roligheter.

En kick off brukar alltså innehålla: 
 Att starta upp något nytt som exempelvis ett nytt verksamhetsår.
Gå igenom mål och strategier
vässa sammanhållningen och kommunikationen
Ha roligt tillsammans.

Hur många gör detta själva eller med sin partner?
Mitt svar är inte många men att jag rekommenderar alla att göra det.
Du kanske har ett eget företag eller göra det med din partner där familjen får symbolisera företaget med eller utan barn.

det behöver varken vara svårt eller utföras på något flådigt ställe, det viktiga är att man tar sig tiden att gör det.
Jag brukar göra min någon gång mellan December och slutet på Januari.

Så jag tänkte nedan ge tips till dig som skulle vilja göra en egen kick off.
och nej du behöver inte vänta till slutet av året, har du inte gjort en så rekommenderar jag dig/er att göra det snarast.

Tips:

  1. Ta först reda på vad syftet med kickoffen är. Gå igenom vad du vill att kick offen ska ge dig/er och dokumentera detta.
  2. Byt miljö. Designa upplägget för en positiv känsla och att byta miljö kan ge mer kreativitet och annat som du borde göra hemma pockar inte på uppmärksamheten.  Jag rekommenderar dock att miljön tillåter papper och penna just för dokumentationen och senare uppföljning.
  3. Tänk stort – Vad vill du/Ni uppnå?
    Om allt vore möjligt hur skulle då framtiden se ut för dig och er om du gör detta med din partner.  Svara också varför det är viktigt med det resultatet som vill uppnås.  Sätt egna mål och även gemensamma om du gör det med en partner. Tveka inte att återkomma till mig ifall du/Ni inför kickoffen vill ta ett möte där jag kan ge lite bra arbetsverktyg som du/Ni kan jobba med.  Våga tänka stort och skriv ner allt du/Ni kommer fram till.
  4. Summera/reflektera: Avrunda kick offen med en summering där du/ni går igenom vad som var bäst, vad du/ni tar med er samt vad som kan göra detta ännu bättre till nästa år.
  5. Fira: Njut av arbetet du/Ni lagt ner och fira detta på något sätt genom att sätta lite guldkant. Ge dig/er en klapp på axeln. Kanske äta lite gott, spa behandling, sova borta etc. Bara fantasin sätter gränserna.
  6. Följ upp. Bestäm hur ofta du/Ni ska göra uppföljning och försök att göra det så regelbundet som möjligt, exempelvis vid varje månadsskifte att du/ni tar en stund och går igenom vad som hänt efter kick offen? Vilka är målen? Vad har blivit bättre, gått åt rätt håll? Vad har du/Ni lärt er? Vad behöver justeras? Och fira de framgångar Ni gjort.

Genom att fira förstärker du/Ni det positiva och ju mer man gör av det positiva ju mer positivt och bättre blir det.

 Vill du veta mer om hur jag kan hjälpa dig/er att utvecklas så väl professionellt som personligt så hör du bara av dig.

Din Utvecklingspartner och din framgångspartner.

Marie Wetterstrand
070-2000444

E-post: marie@way2grow.se
Webb: www.way2grow.se

Share This