(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Har jobbat med flera organisationer och företagare och själv ägare av ett företag så kan jag säga att många ledare och företagare kan ibland känna sig ensamma i sina beslut och vem man kan anförtro sig till. Du kan vara omgiven av medarbetare och andra företagare likväl som familjen hemma men allt kan man inte och vill kanske inte bolla med alla när det kommer till utmaningar, problem, hinder och möjligheter.

Då kan en certifierad coach vara ett mycket bra bollplank på utvecklingsresan. En som vågar utmana, kan hjälpa att ge nya perspektiv och stödjer dig att utveckla och utmana satta mål och tillsammans fira vinsterna du gör.

Vad kan ge dig en indikation att det kan vara dags att ta support av en Affärscoach:

 • Du vet inte vart du ska börja och är stressad
  Du har ingen tydlig riktning framåt
 • Du har inga tydliga mål
 • Du vill komma till nästa nivå
 • Det finns konflikter du vill bolla som behöver tas tag i
 • Du har tappat passionen och vill hitta tillbaka.

8 anledningar att anlita en affärscoach

 

 1. Bollplank med tystnadsplikt
  Affärscoachen kan fungera som en opartiskt bollplank för att ha dialog och bolla och prata igenom idéer med. Vilket möjliggör idégenerering och att få in olika perspektiv i beslutsfattandet. En coach vill se dig lyckas och har ingen annan agenda att ta hänsyn till.
 2. Att utveckla självledarskapet och se vad som finns utanför komfortzonen
  Viktigt både för ledare och företagare eftersom det är vanligt att fastna i detaljer, egna hinder som hindrar utvecklingen vilket inte är gynnsamt för utvecklingen. Affärscoacher kan hjälpa/utmana dig att testa nytt.
 3. Utveckla nya kunskaper
  Affärscoachen har flertalet verktyg, beprövade metoder och genvägar som hjälper dig som ledare och företagare att få önskad framgång. Jag har dessutom 20 års egen ledarerfarenhet både i nationella och internationella organisationer likväl som erfarenhet av att själv driva företag.
 4. Tillgång till ett bollplank som utmanar invanda tankemönster
  En bra affärscoach kommer att utmana dina tankeprocesser och idéer för att få dig att få flera perspektiv som kan vara viktigt för att få det bästa resultatet. Precis som alla tar med sig sina egna antaganden och fördomar så kan affärscoachen hjälpa dig vidga dina tankebanor.
 5. Kan hjälpa dig hitta tillbaka till din motivation och ditt varför
  Att göra små eller inga framsteg under en längre tid kan vara omotiverande, vi har alla varit där! En affärscoach kan hjälpa dig att hitta tillbaka till fokus och målbild.
 6. Hjälpa att öka produktiviteten och se uppnådda resultat
  En affärscoach låser upp och maximerar potentialen du har. Denne kan ge strategier och verktyg för att övervinna hinder och hjälper till att eliminera dina bromsklossar för att få en övergripande produktivitet samt att visa på uppnått resultat.
 7. Någon som håller dig ansvarig på framgångsresan
  Att vara ansvarig för sig själv kan vara utmanande, men om du är ansvarig gentemot någon annan ökar chansen på att du uppnår fler av dina mål än att endast sätta målen för sig själv. Det är svårare att ljuga för någon annan än vad det är att ljuga och förvränga målet för sig själv. Att ha någon som gör dig ansvarig ökar både moral och tillfredsställelse när det uppnås. Att ha en affärscoach håller dig ansvarig och hjälper dig till vad som ska vara ditt fokus.
 8. Lär dig göra dina idéer till verklighet
  Vissa idéer kan vara och upplevas som svåra att genomföra. En affärscoach hjälper dig att hålla riktningen och med support för att du ska komma dit du vill.

Oavsett vad du bestämmer är bäst för dig som ledare/företagare så är det bland det viktigaste du kan göra att investera i dig och ditt företag och att gå från tanke till handling.
Låt inte ditt tvekande/velande/rädsla bli ännu en missad möjlighet – vidta åtgärder nu.

Share This