(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Utnyttjar du din tid på bästa sätt?

Hör många som klagar på att de inte har tillräckligt med tid men som sedan sitter och gör saker som faktisk tinte är kvalitativa i slutändan.
Vad menar hon?

Alla har vi 24 timmar till vårt förfogande så vad är det som gör att vissa hinner och vissa inte hinner?
Mitt svar är enkelt. Du är dålig på att planera din tid så istället för att klaga på vad du inte hinner så börja istället fundera på vad som är viktigt för dig och se till att planera in det så att du faktiskt hinner med och så ser du om du faktiskt också hinner kolla på tv, hinner slö surfa.

Här kommer några tips från mig till dig.


1. Tänk igenom ditt svar. Innan du accepterar en inbjudan, tänk, ”Ser jag verkligen fram emot detta?” Om ja, Perfekt. Om nej, Tacka för inbjudan men att du kan tyvärr inte deltaga. bättre att snabbt få det ur vägen så att det inte blir en surdeg där du inte vet hur du ska ta det ur detta.

2. Många bollar i luften? Stanna upp och andas regelbundet för att få tid att reflektera över kommande beslut och vad som är mest meningsfullt!. Ja just det meningsfullt – vad känner du mest för? Vi har alla 24 timmar om dygnet – hur spenderar du dina timmar bäst?

3. Prioritera rätt! Tydliggör för dig själv och skriv ner vad som är viktigast för dig så att du snabbt kan komma på om du prioriterar rätt. Bättre lägga tiden på detta än att menlöst scrolla i Facebook flödet.

4. Är du själv med i din prioritering? Skapa tid för dig själv och det du behöver om det är egentid för reflektion, fysisk och mental träning etc. Du investerar i dig själv.

5. Kom ihåg att – ”Prioritera inte ditt schema, planera dina prioriteringar”.

 

”Ta hand om din tid, och den tar hand om dig” – Marie Wetterstrand

Jag Brinner för att utveckla individen, ledaren och organisationen som vill utmana och utvecklas för att maximera sina resultat. Detta görs genom coachning, mentorskap och via ledarskapsutveckling via olika moduler/program.

Följ mig gärna också i mina sociala medier
Facebook: https://www.facebook.com/way2grow.se/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/marie-wetterstrand-change-maker-ledarskapsutveckling-b0555a14/
Twitter: https://twitter.com/way2grow_se
Instagram: Marie Wetterstrand

MVH / Marie Wetterstrand / Way2Grow- Din Utvecklingspartner

Share This