(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Har du svårt att nå dina långsiktiga mål? Tappar du lusten, då beror det troligen på att du inte är redo att göra vad som krävs för att du ska nå dit du vill och det är inte roligt.

 Vi är nu i slutet på Januari och det har gått knappt en månad från det att det blev ett nytt år. I Sverige räknar man med att ungefär tre miljoner personer avgör löften på nyårsnatten.  

De flesta misslyckas!
 I en studie som gjorts och som presenterats i  ”Personality and Social Psychology -Bulletin”, där har forskarna upptäckt en intressant koppling till att nå sitt mål. Det har visat sig att det inte är målet i sig som motiverar oss att uppnå dem utan det handlar mer om att vi måste ha roligt och vara inspirerad på vägen mot målet.

 Under studien tillfrågades personer bl a som tränade på gym om hur kul de tyckte att träningen var samt hur viktigt det var att vara i fysisk god form. De mätte sedan hur ofta samt hur länge dessa personer tränade. Studien visade att de som tränade oftare än de andra och således längst var de som också visade mer glädje och upplevde att de under träningen hade roligt. De som svarat utifrån resultatet de ville ha – att vara i fysisk topptrim inte hade lika bra resultat i slutändan för att de bl a inte tränade lika ofta.

Slutsatsen från studien är att det inte är det långsiktiga målet i sig som ger oss motivation och engagemang utan det är hur vi förmår oss att njuta av det kontinuerliga vigör under tiden mot målet. Många gånger för att lyckas behövs det upprepas om och om igen tills det blivit en rutin. Jag menar att av alla dessa dagar så är det svårt att känna att det varje gång är roligt innan man gjort det men att du oavsett mål efteråt kommer att känna stor tillfredsställelse efter utförd uppgift. Tycker du inte om att gå på gym eller simma för att få förbättrad kondition/hälsa så är det en dålig ide att välja just dessa träningsformer.Hitta något annat som känns kul och dessutom ger dig önskad effekt. Använd din kreativitet,testa olika träningsformer så kommer du hitta det du gillar att göra.
Mitt varningen finger är här att inte använda det som en ursäkt att inget är roligt för ibland behöver du ge dig själv några gånger innan du kommer in idet. Det är upprepningen och vanan som ger resultatet och att du ha roligt medan du gör det kan vara det som gör att du lyckas där andra misslyckats.

 Detta gäller ju givetvis också i arbetssammanhang om du vill uppnå nya mål inom arbetet.Sätt mål,  bestäm 1-3 punkter som du ska göra innan du fortsätter med det andra som står på din att göra lista. Av dessa punkter så ska det vara både enklare och lite tuffare punkter och detta är ditt fokus för stunden. Det är få förunnat att ha ett jobb där man kan bestämma själv vilka arbetsuppgifter man ska göra så att välja 1-3 punkter som fokus som både innehåller roliga och mindre roliga saker gör att du ändå tar dig framåt och känslan när du kan checka av dessa punkter kommer vara mycket tillfredsställande. Upprepa igen och ta nya punkter. Glöm inte att fira dina delmål.

Jag Brinner för att utveckla individen, entreprenören, ledaren och organisationen som vill utmana och utvecklas för att maximera sina resultat. Detta görs genom coachning, mentorskap och via ledarskapsutveckling via olika moduler/program. Läs mer och följ mig gärna på :
Linkedin. Marie Wetterstrand
Facebook: Way2Grow
Instagram: Marie Wetterstrand

#dinutvecklingspartner och #dinframgångspartner

Share This