(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se
Du som tillbringat tid inom ledarskapet eller i sammanhang omkring ledare de senaste åren har säkert hört eller kanske själv använt uttryck som att det är viktigt att visa mångfald och inkludering, jobba med de som är intraprenörerna inom organisationen. Att som ledare kunna visa empati och hur viktigt det är med kulturarbetet på arbetsplatsen.

Navigera i nya vatten

De senaste snart två åren har många företag och deras ledare navigerat i nya vatten. Det har inneburit att leda och kommunicera betydligt oftare virtuellt och på distans än tidigare. Att hitta nya vägar att leda på distans som för alla inte varit helt lätt att navigera omkring i. Jag har hört under dessa snart två år att många ledare vill tillbaka till vad som var, att samla trupperna samtidigt som vi nu står inför eventuella nya restriktioner som går emot att vi samlas fysiskt.
Kanske behöver vi adaptera och tänka om. Kanske kommer det dröja länge tills vi kan ses i större grupper men det innebär inte att vi som ledare kan eller ska ställa oss passiva utan vi behöver ta tag i rodret och navigera i de vatten som nu finns och våga utmana och utveckla det egna ledarskapet för att passa dagens förutsättningar. Sammantaget har den här tiden drivit oss till att vi borde vilja titta närmare på vår interpersonella kompetens och utveckling och hur det hela påverkar våra arbetsplatsmiljöer.

Utvecklande ledarskap

Precis som när vi utvinner och förädlar många metaller kan vi inte gå igenom verklig, hållbar förändring utan någon form av obehagskänsla och nedbrytning av gamla tankemönster som inte längre tjänar oss. När det kommer till ledarskap och vad som troligen kommer att vara viktiga delar framåt är ledare som vet hur man skapar stabilitet, tillit och framtidstro oavsett om teamet träffas fysiskt eller på distans. Ledare behöver ta oss an utmaningen att utveckla oss själva och hur vi leder för att utveckla och leda de omkring oss.

När jag utbildade mig till coach och sedan började coacha andra ville jag i början alltid träffa de jag skulle coacha för jag upplevde att det var enklare att få med samtliga sinnen av att både exempelvis se och höra. Utefter att jag fick utmana och utveckla min coachning så märkte jag att om jag tog bort ett av sinnena så stärktes det andra så idag är det vanligare att jag coachar via telefon eller via virtuella mötesrum. Det har också visat sig ha samma utveckling för de som önskar att vilja bli coachad. I början fanns en viss skepsis men nu väljer så gott som alla telefonen eller att vi ses virtuellt. Vi behöver utvecklas så även hur vi leder på bästa sätt.   

Framtida ledarskapet

I tidigare ledarskap ansågs IQ vara viktigast och all fokus låg i att studera och fokusera på att ledaren skulle ha bra IQ. De senaste åren har EQ fått en betydligt större plats. Nu kommer andra bubblare upp som viktiga delar inom ledarskapet, bland annat PQ vilket kortfattat står för att kunna tolka och förstå skillnaden mellan önskemålen i förhållande till behoven.  Som med alla saker så kommer det att bli spännande att se vad som utvecklas och hur det förändrar vår förståelse för vår egen kapacitet. Vad det får för betyder för framtiden för hur vi interagerar, förnyar, påverkar och leder.

det viktiga i allt detta är att förstå att utveckling är nödvändigt för att hålla ett bra ledarskap.

Vad ligger på din agenda för utvecklandet av ditt ledarskap för 2022 och vad tror du är viktigt för att vara en bra ledare in i framtiden?

Delar av våra mål 2022:

Själv så kommer jag under 2022 gå utbildningar som ska utveckla mig som coach för att ännu bättre kunna stötta dig som ledare där ute. Way2Grow har nu i dagarna också lanserat ett gäng nya e-böcker som vi hoppas ska vara till hjälp för dig som ledare.
Effektivt hållbart ledarskap – i ny gammal tappning som är en skrapning på ytan för dig som ledare för att ha ett hållbart ledarskap för dig själv likväl som för medarbetarna.

De nya böckerna är mer djupdykande i vissa ämnen så vill du/behöver du involvera ditt team mer så erbjuder vi nu en e-bok som har fokus på detta vilket du hittar HÄR
Står du inför att du vet med dig att du kommer behöva ha ett svårt samtal i närtid eller vill förbereda dig så kan du titta närmare på den e-boken HÄR
Är du intresserad och vet att du kommer ha nytta av både e-boken: svåra samtal samt även hur du får ditt team att ta mer ansvar så har vi ett bra erbjudande på detta just nu. Se HÄR

Inför 2022 står flera spännande projekt på gång hos oss.
Vill ni satsa på ledarskapet samt medarbetarna 2022 oavsett om det kommer vara virtuella möten eller fysiska så erbjuder vi på Way2Grow flera tjänster som säkert skulle ha stora nytta hos er så som att abonnera på coachning för de som ser styrkan med detta likväl som ledarskapsprogram och grupputvecklingsprogram.

Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt utvecklande, 2022.
Share This