(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

jag gick nervöst in i rummet, han placerade mig på ena sidan av ett avlångt bord och gick med lugna men ändå bestämda steg bort till andra ändan av bordet. Det var 10 stolar mellan oss på vardera sida.
Han lutar sig sakta bakåt i stolen, lägger händerna bakom nacken och lägger upp sina skoprydda fötter så att de är vilandes på den massiva bordskivan och börjar sakta gungar lätt fram och tillbaka på stolen.

En tystnad följer som känns som en evighet.
Innan det första han säger till mig är:

– Marie, du är 19 år och tjej, vad faan tror du att du kan tillföra detta företag?

Då blyg, tillbaka dragen och osäker och jag kommer ihåg hur jag känner att min puls snabbt började rusa och den där bekanta och obehagliga känslan kom krypande och jag känner hur min ansiktsfärg blir allt mer djupröd. För att vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket mer av den intervjun, mer än att han la in flertalet långa tysta perioder där han fortsatte att titta på mig , gunga på stolen och inte säger något, han fnyser till några gånger när jag tycker att jag berättat klart något på en fråga och lit överlägset säger
– Var det allt.

Detta var en av de allra första jobbintervjuer jag var på efter gymnasiet.
För ett jobb som telefonförsäljare och med 100% provisions baserad lön. Det jag sålde in fick jag sedan betalt i % när det var färdigproducerat och levererat till kund.

Jag fick jobbet och det var början på en lång utveckling för mig och till det jag gör idag.
Jag fick lära mig att ta människor, idag bemöta men till en början av min karriär som där och då att undvika härskar tekniker, att stå inför människor och att leda andra samt att lära mig att ta min plats. Det är en av de reflektioner jag kan göra som blev resultatet av att jag fick den där anställningen som sedan varade i 5 år.

Nu drygt 26 år senare så finner ni en människa som utvecklats genom att många gånger befinna sig utanför sin komfortzon, som gjort fel och som gjort rätt, som lärt sig nya saker, som fått lära sig att tycka om sig själv och att vara nöjd med det jag åstadkommit, som under långa perioder hade problemet att få det egna livspusslet att gå ihop. Som blivit headhuntad flera gånger, som sagt upp sig från meriterade chefstjänster, suttit med i flertalet ledningsgrupper som ibland har fungerat bra och ibland inte alls har fungerat bra och som idag jobbar MED ledare, för ledare att skapa organisationer med ledarskap i världsklass och med medarbetare som ser sin del i ett lyckat lagbygge.

Efter 20 år som ledare inom olika organisationer så kan jag säga att jag gjort massor av fel och en hel del rätt, och jag har lärt mig av båda.
Känner du att Ni behöver ett bollplank i organisationen med andra glasögon och erfarenheter med sig som kan gagna er så tveka inte att höra av er.

Förresten, hur var din första riktiga anställningsintervju?

#affärscoachstockholm #ledarskapscoach #chefsutveckling #teamcoach #ledningsgrupp

Share This