(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Jag anser att ledarskap är en utvecklingsresa som inte slutar då man landat en ledartjänst.
Det är då resan börjar.

När jag var 25 år så hade jag redan fått min första ledarroll då som säljledare för ett litet säljteam.
Jag kan titta tillbaka på den resa som jag gjort. Från en osäker person som knappt vågade säga något, inte säga ifrån och som inte kunde stava till delegering och som givetvis tog en hel del beslut som behövde revideras.

Mycket har jag fått lära mig själv och många gånger har jag försökt och fått göra om. Har en kontakt från tiden då jag bodde i USA som gjort en liknande parallell resa som berättade hur hon tidigt fick en rutinerad coach som bollplank. Hon berättade att hon fortsatt idag har nytt av det hon utvecklade och lärde sig. Jag kan inte påminna mig om att jag i mina tidigare år kom i kontakt med att det fanns coacher här i Sverige och jag hade säkert kunnat få en betydligt snabbare utvecklingskurva.

Tänker att hjulet inte alltid behöver uppfinnas på nytt.

Om du idag är beslutsfattare – och eller jobbar inom HR och vill få ut det bästa för alla i organisationen och inte minst att få en önskad avkastning på investerat belopp och överväger ledarskapscoaching så kanske något av nedanstående stämmer in hos er?

  • Ni har identifierat en eller flera inom organisationen som ni ser har hög potential och där ni vill förbereda dem på bästa sätt inför en kommande ledarroll.
  • Ni har nyligen anställt/befordrat en eller flera till sin första ledande roll.
  • Det har identifierats att en eller flera ledare kan behöva support för utvecklingen av sitt ledarskap.
  • När ni redan ser att ni har bra ledare men vill utveckla och gå; ”From good to Great”.
  • Ni vill behålla bra ledare som upplever själva att de stagnerat eller tappat gnistan.

Jag har under en tid frågat de som visat intresse för coaching men som inte gått vidare till att bli coachad vad anledningen till beslutet varit?

Svaret är att det till största del berott på att företaget inte velat finansiera detta, eller att de fått till svar att de vill avvakta lite.

Frågan är hur länge det ska avvaktas?

Jag väntade själv 2 år innan jag valde att gå vidare till annan arbetsgivare som ville satsa på mig.
Det jag med säkerhet vet är att utveckling inte sker utan åtgärder.

Tror ni att organisationen kan dra nytta av hjälp för att utvecklas eller funderar ni kanske på vad coachning kan ge er så kontakta gärna mig. Är internationellt certifierad coach med lång (+20 år) egen ledarerfarenhet och är gärna en samarbetspartner i er utvecklingsresa.

Med vänlig hälsning
Marie Wetterstrand
070-2000444
marie@way2grow.se

Share This