(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Om ja, Sluta då att vänta till fredagen,  sluta att vänta tills efter jul, sluta vänta på det där perfekta tillfället och sluta och vänta på att någon ska upptäcka dig!
Det handlar inte om att vänta,  det handlar om att agera på det du har här och nu.

Att göra en förändring kommer att kräva en hel del av dig, tro inget annat och jag ger dig här värdefulla steg att ta för att faktiskt uppnå nya förbättrade resultat oavsett om det är i karriären eller privatlivet.

Steg 1: Vad är DIN vision: Svara på frågan – ”om inga hinder fanns vad skulle du då vilja göra?”
Utan vision och mål så flyter du bara med. Allt börjar med att ha en vision,  och mål vad du vill åstadkomma.  Det spelar ingen roll hur bra och vackert skepp du har om du inte vet vart du är på väg så kommer detta skepp planlöst att driva runt.   För de som säger att vara i nuet är det viktigaste ja absolut för det är i nuet du agerar för hur du vill leva i morgon.

Steg 2: ok, allvarligt – Sluta genast med att tänka litet. Gå tillbaka till visionen och se om du verkligen inte vill uppnå mer? Är du rädd för att misslyckas eller är du kanske rädd för att lyckas och därför faktiskt väljer att tänka litet? Att besvara några av de frågor jag använder i mitt arbete för att hjälpa individer att maximera sitt resultat/liv kanske kan hjälpa dig att tänka större. Ju mer specifik du kan vara desto bättre.  Besvara varje specifik fråga utifrån hur ser det ut idag, och hur vill du att ditt ”superstar” liv ska se ut?
Vart Lever du?
Vad gör du?
Hur mycket tjänar du?
Hur ser dina relationer ut?
Hur tar du hand om dig själv Fysiskt?
Vad gör du för din egen utveckling?

Steg 3: Lär dig att ignorera de som inte har stake att göra något själv. De kommer att berätta för dig på flera olika sett varför det inte kommer gå. Kom ihåg att det är deras misslyckande de vill föra över på dig. Du behöver utveckla modet att vara ”John” och inte bara följa ”John”

Steg 4: sluta förhala och börja agera. Har du uppnått allt det du vill i ditt liv?
De flesta svarar nej på den frågan men när jag fortsätter att fråga mer så börjar de flesta rättfärdiga sitt liv med att det inte är så tokigt – Jag har aldrig sagt att det inte kan vara helt ok redan, det jag frågar är;  -om du dör i morgon eller får en allvarlig sjukdom där du vet utgången, har du då verkligen gjort allt du vill göra, uppnått de du vill uppnå?  Alldeles för många som ångrar allt de som de inte gjorde.

Steg 5: Du behöver vara både uthållig och ha disciplin! De flesta väljer aktivt att inte fortsätta när de stöter på motstånd och när det börjar bli kämpigt. Den stora skillnaden på de som lyckas och inte lyckas är att de som lyckas inte ger upp bara för att de får motstånd och de har disciplin att fortsätta utvecklas och prova igen.  Misslyckas du aldrig så lär du dig inte heller och då har satt alldeles för låga målsättningar för dig själv.

Steg 6: Avsätt tid för att faktiskt jobba för din morgondag.  Du kan behöva göra uppoffringar idag för att inte behöva göra det i morgon eller så kan du välja att inte göra uppoffringar idag  och vara på samma ställe där du var igår och ja tillbaka till punkt 5, du behöver vara uthållig.

Steg 7: Håll vad du lovar. Lika viktigt att du gör det för dem du gör affärer med, dina kollegor, din familj och inte minst till dig själv.  Kom ihåg att hur du kommunicerar med dig själv och din omgivning kan avgöra dina framgångar.

Steg 8: Sist men inte minst – Var givmild! Ge tillbaka, lär ut till andra. Alldeles för många tänker att gör inte den andra det först ska jag inte heller ge och det kan vara allt från ett leende vid kaffemaskinen till att ge av din kunskap till någon som inte kommit lika långt som dig.  Det du ger det får du tillbaka.

Hoppas att det var punkter som du kan ta till dig och hjälper dig utvecklas mot din framtid.
Lämna gärna en kommentar.

Jag Brinner för att utveckla individen,  entreprenören, ledaren och organisationen som vill utmana och utvecklas för att maximera sina resultat. Detta görs genom coachning, mentorskap och via ledarskapsutveckling via olika moduler/program.

MVH / Marie Wetterstrand / Way2Grow- Din Utvecklingspartner

Share This