(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

När sommaren närmar sig och temperaturen stiger blir det lätt att längta efter lite extra energi och glädje på arbetsplatsen. Att organisera roliga teambyggande aktiviteter kan vara ett utmärkt sätt att stärka banden mellan medarbetarna och skapa en positiv atmosfär på kontoret. Här är tre spännande och underhållande aktiviteter som ni kan genomföra innan sommaren för att ge era medarbetare en chans att koppla av och bygga starka relationer.

3 förslag på teambyggande aktiviteter

  1. Picknick i parken: En av de bästa sätten att njuta av sommarsolen är genom att ha en trevlig picknick tillsammans. Ta med era medarbetare till en lokal park eller ett naturskönt område och ge dem en chans att koppla av och umgås utanför kontorsmiljön. Be medarbetarna att ta med sig sina favorit picknickrätter eller planera en gemensam måltid med grillning och lekar. Detta ger er en avslappnad atmosfär där ni kan njuta av naturen, skapa nya minnen och lära känna varandra på en mer personlig nivå.
  2. Teambuilding-spel: Teambuilding-spel är ett fantastiskt sätt att främja samarbete och kommunikation inom gruppen. Organisera en speldag där ni kan utmana varandra och ha kul samtidigt. Ni kan välja klassiska aktiviteter som representerar samarbete, till exempel en hinderbana eller ett ”Escape Room”-liknande spel. Ni kan också prova på mer kreativa spel som ”Bygg tornet” där medarbetarna måste samarbeta för att bygga det högsta och mest stabila tornet med hjälp av begränsade resurser. Oavsett vilket spel ni väljer kommer det att skapa en spännande och engagerande atmosfär där medarbetarna kan arbeta tillsammans och ha kul.
  3. Tematiskt afterwork-event: För att ge era medarbetare något att se fram emot kan ni organisera ett tematiskt afterwork-event. Välj ett tema som passar er arbetsplatskultur och låt medarbetarna klä sig enligt temat. Till exempel kan ni ha en ”Beach Party”-kväll där ni förvandlar kontoret till en tropisk oas med sand, solhattar och tropisk musik. Ni kan också ha en ”Filmkväll” där ni visar en populär film och skapar en mysig biostämning med popcorn och bekväma sittplatser. Genom att anordna dessa tematiska evenemang ger ni medarbetarna möjlighet att koppla av, ha kul och skapa minnen tillsammans.

teamwork

Att organisera roliga och teambyggande aktiviteter inför sommaren är ett fantastiskt sätt att stärka banden mellan medarbetarna och skapa en positiv atmosfär på arbetsplatsen.

P.S: Vill ni dessutom i höst kunna skapa långvariga positiva resultat för teamet så kontakta oss så ser vi vad vi kan erbjuda så som både individuell samt team coaching som stärker teamet samtidigt som teamet blir både mer effektiva och kreativa.