(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Som sagt vad kan en mastermind grupp göra för dig och vad är ens en Mastermind grupp?

1727 grundade Benjamin Franklin och en grupp vänner något som sedan blev känd som ”Junto Club” och ”Leather Apron Club”. De var ett begränsat antal människor som träffades en kväll i veckan för att diskutera olika områden som på något sätt engagerade dem. De fortsatte med dessa träffar i hela 38 år. Gruppen på den tiden bestod av som Franklin sa genialiska män och oavsett hur det nu för höll sig med det så hade de stort utbyte av varandras kunskap och generositet. Inte minst så blev de ett väldigt sammansvetsat gäng som i slutändan gav varandra skjuts i sina respektive karriärer.

Vare sig du är ledare och anställd inom en organisation eller och du är företagsägare så är är följande fråga av vikt och kan faktiskt vara helt avgörande för din egen framgång.
Har du en supportgrupp med kloka individer omkring dig som du kan få kunskap och utveckling ifrån?

Ju högre upp du kommer i en organisation ju mer ensam kan du vara i att du inte kan prata med dina kollegor för att de inte har tid. Kan också vara att du har en tjänst och behöver ta beslut inom områden där kollegorna inte är rätt personer att prata med för att få det bästa resultatet. Samma gäller givetvis för dig som företags ägare och då oavsett om du har medarbetare eller inte. Du kommer inte att kunna eller vilja bolla allt med dem, eller hur?

När du går med i en välfungerande mastermind grupp får du en inre cirkel som lägger tid och kraft på att göra dig till den bästa person du kan vara. Gruppen uppmuntrar dig, ge dig nya perspektiv och kan komma att hålla dig ansvarig i det du behöver göra. Din investering i dem och deras investering i dig ger en oftast stor utdelning och ökar din professionella potential och kvaliteten enormt. Hur mycket är det värt för dig?

Ni delar affärsinsikter och pratar igenom livets alla utmaningar. En bra sammansatt grupp är enligt vår mening, en mindre grupp och där det inte finns någon konkurrerande verksamhet. Det är nämligen viktigt att också våga dela med sig av egna erfarenheter och lärdomar utan rädsla för att konkurrenter ska sno ens ide.

På Way2Grow faciliterar vi mastermind grupper så att deltagarna kan lägga ful fokus på innehållet. Vilket innebär att vi leder mötet framåt och ser till att samtliga både bidrar och lyssnar på sina gruppkollegor. Vi ger också tid för reflektion från mötena. Detta tillsammans med att höra vad resterande i gruppen tar med sig ger många nya insikter och klokskap. Vår facilitator för dessa grupper är Marie Wetterstrand som jobbat många år i ledande befattningar och suttit i flera ledningsgrupper. Hon leder er genom mötena.

Vi började med dessa mastermindgrupper efter det att många ledare och företagare som vi coachar och fortsatt coachar, där nämner många att det är så skönt att kunna bolla med någon som vågar utmanar de invanda tankarna, bekräftar och är närvarande. Styrkan i att göra det i grupp är att du kan få mer hjälp om det är flera i gruppen och du får också fler möjligheter till olika inblick i olika perspektiv.

Vi vet efter att ha jobbat med många grupper, att ensam inte alltid är starkast utan det är tillsammans i en sammansvetsad grupp storhet kan skapas.

Är du intresserad av att veta mer så kontakta oss.

Är du mot förmodan inte redo att hoppa in i våra mastermind grupper, utan vill testa att köra igång din egen grupp så kommer här några tips att tänka på.

Var en lagom stor grupp
(hellre få än för många då ni ska hinna med, att alla kan bidra i dialogen och att ni snabbare lär känna alla i gruppen)

Sätt spelreglerna
(Vad är förväntningarna inom gruppen, vad ni vill få ut av den och vad som är ok och inte ok att göra)

Ha en bra struktur för era möten
(med en god struktur som ni följer får ni mer tid till dialog och utbyte av varandra)

Hantera gruppen som er frizon
(var tydlig med att inget som sägs i gruppen får lämna gruppen och se till att ni inte har konkurrerande verksamheter i gruppen)

Gör ett tydligt avtal för medlemskap
(se till att alla som vill vara med i gruppen tar det på allvar och kan avsätta tiden som det tar, allt för att få en grupp där inte folk hoppar av direkt för att det kom upp något annat)

Varmt lycka till och välkommen att höra av dig till Way2Grow om du vill veta mer om våra Mastermind grupper.

Några korta ord här i video format

#Mastermind #Mastermindgrupp #dinframgångspartner

Share This