(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Vem är du som Ledare?

Det här är ingen information om olika ledarskapsstilar, eller hur du på bästa sett blir framgångsrik som ledare, eller jo, kanske lite hur du blir framgångsrik genom att du behöver förstå vem du själv är först och det egna självledarskapet för att då på bästa sett kunna leda andra. Det här är delar av min berättelse hur jag tagit mig dit jag är idag!

Vi alla har en historia, en historia där vi har haft både framgångar men också motgångar. Alla har vi erfarenhet av båda. Låt dina motgångar vara en påminnelse om vad du gått igenom, dina lärdomar och erfarenheter men låt inte dessa definiera dig.

Samma sak när det gäller dina framgångar för visst har du även haft sådana! 🙏 Dina framgångar/motgångar ska inte definiera dig för om de gör det, då är du sällan eller aldrig bättre än din senaste prestation. Så var det länge för mig, alldeles för länge faktiskt för det är jobbigt att aldrig vara bättre än sin senaste prestation.

Jag drev mig själv till slut till att som 38-åring ligga uppkopplad mot en EKG maskin med förmodan HJÄRTINFARKT och mycket för att jag inte tagit mig tiden för reflektion och bara körde på genom att inte lyssna på vad som var viktigt för mig så prioriterade jag alla andras behov innan mina egna. Organisationens, medarbetarnas, kollegornas mfl. Jag hade inte varit uppmärksam och lyssnat på mig själv. Först när jag vet vad jag själv vill/kan, så kan jag också på bästa sätt hjälpa andra genom att det jag förmedlar ger tydlighet. Jag sa att jag inte han men jag fortsatt att leverera resultat vilket blev otydligt för andra involverade. Det de inte såg var att jag jobbade jämnt och gav allt till alla andra utan att själv först sätta på min egen syrgasmask.

Var det bra för mig själv som individ och var det bra för mina medarbetare/organisationen? Svaret på den frågan är NEJ. När du har stort ansvar och ett starkt eget driv att göra gott så behöver du ibland få hjälp att stanna upp för reflektion, med struktur samt ibland även hjälp att prioritera och planera.

Ett HÅLLBART LEDARSKAP är att vara hållbar även för sig själv, sina medarbetare och för organisationen.

Mitt facit var att jag snuddade väggen men undslapp den genom att jag stoppade mitt skenande tåg i tid. Jag hade inte fått en hjärtinfarkt men det var för mig ett tillräckligt starkt uppvaknande till att jag förstod att jag skulle själv behöva support. Du är ignorant om du tror att du i alla situationer kan fixa allt själv. Jag hade behövt något bollplank som hade mitt bästa för mina ögon.

Jag jobbar idag heltid som certifierad coach (via International coach Federation) samt mentor och har verktygen som hjälper dig att uppnå dina mål, finnas där för dina medarbetare och göra ett bestående resultat inom organisationen och ändå vara hållbar. Hur mycket skulle det vara värt för dig samt din organisation/medarbetare tror du att ha någon som jobbar med dig och organisationen i detta?

Jag Brinner för att utveckla individen, entreprenören, ledaren och organisationen som vill utmana och utvecklas för att maximera sina resultat. Detta görs genom coachning, mentorskap och via ledarskapsutveckling via olika modulprogram.

Följ mig också gärna i mina andra sociala media flöden så som Linkedin: Marie Wetterstrand,
Facebook: Way2Grow.
Instagram: Marie Wetterstrand,
Twitter: way2grow_se

#personligutveckling #Självledarskap #ledarskapscoach #mentor #dinutvecklingspartner

Share This