(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Några enkla tips till dig ledare

Ledare idag behöver förfina och utveckla sitt coachande förhållningssätt och då det blir tydligt att allt fler har möjligheten att jobba på distans med hjälp av digitala verktyg så kräver detta även sin del av dig som ledare att ändå vara närvarande och nå dina medarbetare.

Här är några enkla tips för att lyckas.

Investera i rätt teknik på företaget för att smidigt kunna nå varandra och att Ni har produkter som håller bra nivå när det gäller ljud, och eventuell bild.

Avsätt tid: både för själva mötet men också till förberedelse och eventuella uppgifter/återkoppling efter mötet.

Även fast ni inte träffas är platserna ni är på viktiga. Se till att vara någonstans där det är lugnt och där det inte finns risk att bli störd eller att någon hör vad ni säger.

Var noga med att fokusera på den du talar med. Bara för att ni inte träffas fysiskt ska du inte gå igenom mejl samtidigt. Coachning handlar mycket om att fånga upp små nyanser i det som sägs. Och du vill definitivt inte ge den andra känslan av att du lyssnar med ett halvt öra.

Återkoppla alltid om något inte kunde besvaras under samtalet

Boka in kontinuitet i dessa möten för att det inte ska rinna ut i sanden och nedprioriteras då detta är en viktig del för ett lyckat ledarskap på distans.

Jag Brinner för att utveckla individen, ledaren och organisationen som vill utmana och utveckla sig själv för att maximera sina resultat. Detta görs genom coachning, mentorskap och via #ledarskapsutveckling inom olika moduler.

MVH / Marie Wetterstrand / way2grow / #dinutvecklingspartner

Share This