(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Nu kommer del 3 vilket är den sista delen i min serier med frågor som kan komma att förändra ditt liv. Del 1 publicerades 30 Augusti 2016 samt del 2 publicerade jag den 9 September. Du finner de övriga posterna på min Linkedin profil så titta gärna även på del 1 och 2 innan du börjar med dessa frågor nedan .

Vad skulle du göra om du inte var rädd?

Ur ett överlevnadsperspektiv, har rädslan sitt syfte. Det är vad som håller oss från faror som hotar eller vad som kan fysiskt skada oss. Men rädslor håller oss i stor utsträckning tillbaka från att nå vår fulla potential. Ibland behöver man stanna upp och reflektera över rädslan. Är det så att det finns en rädsla för att detta har jag aldrig gjort – GÖR DET. Eller en rädsla för att misslyckas – UTMANA DIG SJÄLV OCH GÖR DET. Vi behöver ibland komma ur vår komfortzon där i vet hur det är och hur allt fungerar. Kommer vi inte ur den med jämna mellanrum så stagnerar vi och utvecklas inte lika mycket. Mitt budskap är precis som NIKE reklamen säger – JUST DO IT.

Vem har egenskaper som du också skulle vilja besitta?

När du träffar eller ser människor som du tycker har egenskaper som du gillar eller kanske tom beundrar så stanna upp och reflektera över vad dessa egenskaperna är och hur du skulle vilja få in dem i ditt liv så att du skapar din version av dessa positiva egenskaper.

Vad hindrar dig från att göra de saker som du borde göra?

Det är lätt att rycka på axlarna och säga, “Jag vet inte vad jag ska göra”, men det är bara en ursäkt. Merparten av tiden, så vet vi exakt vad vi bör göra. Vi är bara inte villiga att flytta på de hinder som finns i vår väg. Identifiera vilka hinder som du har i ditt liv som gör att du inte är där du skulle vilja vara. När du vet vilka de är, vad kan du faktiskt göra åt dem som en början. Börja sedan med den förändringen som gör att du kan börja flytta på ditt hinder.

Våga fråga efter hjälp från personer som redan gjort liknande resa. Det kan vara skrämmande att fråga men du kommer att märka att de flesta kommer att bli glada över din fråga. De flesta gillar nämligen att dela med sig av sådant som de är duktiga på och kan.

Stort lycka till och har du några tankar om de frågor jag jag skrivit om här samt tidigare så skriv gärna en kommentar.

Med vänlig hälsning / Marie Wetterstrand / way2grow.se

Share This