(+46) 070 200 04 44 marie@way2grow.se

Du som har känslan av att inte bli sedd, bli hörd eller uppskattad.
Vem ligger det hos tror du?
Jag skulle säga att du känner dig inte sedd för att du inte vill se dig själv eller rättare sagt att du inte sätter ditt värde tillräckligt högt upp så att det åtminstone är lika värdefullt som alla andras.

Låt det sjunka in innan du nu går i försvarsställning eller behöver säga din mening/få förklara dig. Jag vet…….jag har nämligen varit där själv och får fortsatt ibland jobba med det. Upplevelsen av att inte vara sedd och hörd.

Du går in i olika roller som alla bygger på att det viktigaste är att få bli gillad och omtyckt. Vilket inte är så konstigt eftersom det är en otroligt viktig del i att kunna tillhöra något.
I dagens samhälle så innebär det också att det är viktigt att du får massa likes på det du lägger upp för att du tror att du då är omtyckt eller att du skrivit något bra. Om du mot förmodan inte skulle få det då är det lätt att du likställer det med att inte vara omtyckt.

Som ledare så är jag ledsen men du kan inte bli gillad av alla. Du kommer att behöva ta tuffa beslut som alla inte nödvändigtvis håller med om men att du gör det för det bästa för företaget.
Som företagare så kan det finnas att företagets synlighet ökar men även här så är det viktigt att göra skillnad på din persona och syftet som företagare att det är företagets möjlighet till synlighet och inte att en person inte gillar dig för att de inte trycker på gilla knappen på det du skrivit rörande ditt företag.

Samma sak ändra inte på den personen du faktiskt är för att passa in och ironin i det hela är att du i många fall behöver vinkla spegeln mot dig själv och bygger bygge både självledarskap och inre mentala muskler.
Allt börjar nämligen med att du själv behöver se dig i spegeln.
Det är sällan så att världen faktiskt är emot dig det kan snarare vara så att det är din inbillning av de är emot dig eller ignorerar dig, för att det är enklare att se vad andra gör och bedöma det än att se vad det är du gör mot dig själv. (läs gärna meningen igen och låt den sjunka in)

Jag är inte den som kommer lägga huvudet på sned men jag är den som hjälper dig att möta dig själv och den fantastiska individ som ser sig själv i spegeln.

Vill du ha dialog vidare om detta eller att du känner igen dig och vill jobba med självbilden och självledarskapet så kontakta mig.  Nedan finner du mina kontaktuppgifter.
Kom ihåg att det är vanligt att ledare, företagare och drivna personer har en självbild som inte riktigt hunnit med i farten men som behöver komma ikapp för att vara hållbar i längden.

Med vänlig hälsning
Marie Wetterstrand
marie@way2grow.se
070-2000444

 

Share This